09 februari 2021

De Ontdekdezorg week 2021 komt eraan!

In 2021 wordt de Ontdekdezorg week weer georganiseerd. Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 is de Ontdekdezorg week van 22 t/m 27 maart. Transvorm coördineert en promoot de week voor Noord-Brabant.

De Ontdekdezorg week is dit jaar volledig digitaal en richt zich op de doelgroepen zij-instromers en herintreders. De bedoeling is om mensen die op dit moment geen baan hebben of op zoek zijn naar iets anders te interesseren voor zorg en welzijn. 

Activiteiten organiseren: doet u mee?

Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van de sector ontdekken met deze activiteiten:

  • Landelijke webinars waarin deelnemers praktische informatie krijgen over leren en werken in de sector.
  • Transvorm organiseert regionale activiteiten, zoals een online vragenuur (waarin zorgprofessionals vertellen over hun beroep), persoonlijke Ik Zorg. adviesgesprekken en Ik Zorg. online workshops.
  • Voor geïnteresseerden die zich al verder willen oriënteren of kennis willen maken met een specifieke organisatie, kunt u zelf activiteiten organiseren tijdens en rondom de Week. Die kunt u plaatsen in de speciale Ontdekdezorg-kalender en de reguliere activiteitenkalender op BrabantZorg.Net. Maak daarvoor een activiteit aan in het cms en klik het vinkje 'Ontdekdezorg week' aan. Binnenkort worden de activiteiten dan ook doorgeplaatst op de nieuwe website OntdekdezorgBrabant.nl (zie hieronder).

Wilt u dat uw activiteit ook wordt weergegeven op de landelijke site Ontdekdezorgweek.nl? Maak deze dan op BrabantZorg.Net aan vóór eind februari 2021. 

Maak gebruik van de Ontdekdezorg week toolkit

Organiseert uw organisatie activiteiten tijdens de Ontdekdezorg week 2021 en bent u op zoek naar promotiemateriaal? Maak dan gebruik van de toolkit met daarin o.a. posters, social media posts en banners, Zoom-achtergronden en e-mailbanners.

Bekijk en download de toolkit

Nieuwe website: OntdekdezorgBrabant.nl

De Ontdekdezorg week sluit in stijl en inhoud aan bij de samen met het ministerie van VWS ontwikkelde Ik Zorg-campagne en website Ontdekdezorg.nl. Voor Brabantse zij-instromers, herintreders, scholieren en andere geïnteresseerden lanceren we binnenkort de website OntdekdezorgBrabant.nl.

OntdekdezorgBrabant.nl bevat alle informatie over leren en werken in zorg en welzijn. Met deze nieuwe site kunnen we ons in informatie en communicatie beter richten op de doelgroep, die andere vragen en behoeften heeft dan werkzoekenden. BrabantZorg.Net blijft dé vacaturesite voor zorg en welzijn, die de concurrentie met Indeed en andere vacaturesites aankan.

We houden u op hoogte van de lancering van OntdekdezorgBrabant.nl via de NieuwsImpuls en op onze website.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de Ontdekdezorg week? Neem contact op met projectleider Marlous van Os.