01 december 2020

Extra handen voor de zorg start Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’

Een groot aantal oud-zorgprofessionals heeft zich de afgelopen maanden aangemeld voor Extra handen voor de zorg. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldde is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers; zij hebben niet het juiste diploma, ze kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn maar kort beschikbaar. 

Om de sector extra te inspireren om anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens de coronacrisis presenteren we vanaf 30 november een serie video’s: ‘Anders kijken, anders doen’.  

Anders inzetten oud-zorgpersoneel

In de serie worden de belemmeringen besproken en wordt gekeken hoe u deze kunt wegnemen, zodat er wel meer mogelijk is. Door anders te kijken en anders te doen is er meer mogelijk bij het inzetten van de toestroom van oud-zorgpersoneel. In de serie wordt onder andere gesproken met bestuurders, HR-managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die onlangs zijn ingezet. De eerste aflevering verschijnt op 30 november. Hierin gaat presentator Sabine Uitslag in gesprek met Trudy Prins, bestuurder van Stichting Woon-Zorgcentra De Rijnhoven. Prins vertelt hoe ze creatief keken naar de aangeboden extra handen. Daardoor konden ze optimaal gebruik maken van hun eigen potentieel als werkgever en de meerwaarde van extra handen op korte en lange termijn. Ook de passie en het belang van autonomie van medewerkers in coronatijd, de wijze van onboarding en de kwaliteit van zorg komt in deze aflevering aan bod.

De video’s verschijnen iedere maandag. Bekijk hier de eerste aflevering.