25 februari 2015 - Liesbeth Verstegen

Tech Girl promoot Zorg & Techniek

Verbazen en verwonderen

Je moet er wel lef voor hebben om zo'n 20 tot 25 kinderen op onderzoek uit te laten gaan in jouw organisatie. Ze gaan kijken wat voor techniek er voor handen is, zijn nieuwsgierig en stellen veel vragen. Ook willen ze dingen graag uitproberen, ervaren hoe het werkt. Ze kunnen zich verbazen en verwonderen. Ze willen graag in gesprek met een oudere om vragen te stellen vanuit hun belevingswereld. Dat is spannend en levert veel verrassende reacties op.

Uitdaging voor Brabantse zorgorganisaties

Ten slotte gaan ze, bepakt en bezakt met alle ervaringen en informatie, weer terug naar de klas. Daar gaan ze aan de slag met hun beste idee om de leefwereld van een oudere of gehandicapte een beetje mooier of beter te maken. Dit jaar durven een mooi aantal Brabantse zorgorganisaties de uitdaging weer aan. Ik hoop dat dit doorzet, want we zullen de jeugd hard nodig hebben in de zorg en techniek. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om ze daar enthousiast voor te maken, toch?

Tech Girl in de hoofdrol

Transvorm ontwikkelde in samenwerking met ThinkFish Media een promotiefilmpje voor Zorg en Techniek, een lesprogramma ontwikkeld door Transvorm en TechXperience! waarin basisschoolleerlingen kennis maken met zorg én techniek. Een basisschoolleerlinge met als alter ego Tech Girl speelt de hoofdrol. Wilt u naar aanleiding van dit filmpje meer informatie of wilt u uw organisatie aanmelden voor Zorg & Techniek? U bent van harte welkom om contact met me op te nemen.