20 juli 2015 - Martin van Berloo

Webinar: do of don't?

Interactief

De spreker kan zijn verhaal ondersteunen met een presentatie (bijv. Powerpoint, keynote, Prezi of Google doc). Maar een webinar hoeft zich niet te beperken tot eenrichtingsverkeer tussen presentator en kijkers. Er zijn diverse mogelijkheden om de presentatie interactief te maken. Bijvoorbeeld door enquêtes te houden, een chatfunctie te gebruiken, vragen te stellen of antwoorden te geven op vragen van deelnemers. Kortom, genoeg mogelijkheden om een interactieve presentatie te geven, voor een groot publiek tegen lage kosten. Maar werkt het ook?

Voor mij was dit mijn derde webinar, maar wel het eerste webinar dat ik van begin tot eind volgde. Twee eerdere webinars konden me niet genoeg boeien om ze helemaal af te kijken. Bij die webinars werd ook geen gebruik gemaakt van de interactieve mogelijkheden. Het kwam er op neer dat ik een uur lang naar een meneer moest kijken die achter zijn bureau zijn verhaal deed. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik ben daar snel klaar mee.

Aandacht

Wat dat betreft is er natuurlijk geen verschil met een ‘levend’ seminar, lezing of college. Als de spreker, of de inhoud van het verhaal, je niet aanspreekt, is je aandacht snel verdwenen. Het verschil is dat je dan niet zomaar opstaat en wegloopt. Je kunt natuurlijk wel ondertussen iets gaan lezen, berichten op je telefoon checken, in gedachten naar heel andere plekken verhuizen of iets dergelijks. Maar de meeste mensen blijven toch netjes zitten.

Bij een webinar is er echter geen enkele prikkel die je dwingt om te blijven zitten of te blijven kijken. Als je er genoeg van hebt of denkt dat je nog genoeg andere dingen te doen hebt, dan ga je gewoon iets anders doen. Eén klik op de knop en de presentator is verleden tijd, geen last van schuldgevoel en niemand die je er op aanspreekt. Dat gebeurde dan ook bij mijn eerdere seminars. Bij allebei was ik na een minuut of tien al afgehaakt. Waarbij de eerste keer de techniek ook niet meewerkte, want het geluid haperde regelmatig. Dat is dus zeker een extra complicatie bij een webinar. Alhoewel, seminars, colleges en lezingen zonder technische hobbels zijn volgens mij ook redelijk zeldzaam.

Transitie van zorg

Nog even over mijn recente webinar. We begonnen met 109 deelnemers, oplopend tot 149 deelnemers, en op het einde waren er nog 120 deelnemers over. Ik heb geen idee wat bij dit soort dingen het gemiddelde is, maar dit leek me geen slecht resultaat. Voor mij was het vooral de inhoud van de materie die het interessant maakte en die ervoor zorgde dat ik het hele seminar, bijna een uur, helemaal volgde.

Zoals ik al schreef, was de transitie van zorg het onderwerp van het seminar. Men signaleerde dat we aan het begin staan van de overgang van een regime van controle en beheersing naar aansturen op betrokkenheid en verbinding. En wat dat vervolgens betekent voor bijvoorbeeld bedrijfsprocessen en leiderschapsstijlen. Heel interessant, omdat ik er veel in herkende en het precies aansluit bij wat ik ook al een tijdje zie gebeuren. En natuurlijk ook omdat ik nu eenmaal bepaald geen fan ben van controle en beheersen en een dergelijke transitie dus graag zie gebeuren!

Kwestie van concentratie

Jammer genoeg werd er maar mondjesmaat gebruik gemaakt van de interactieve mogelijkheden. Af en toe een vraag tussendoor, of een poll, waarbij je de antwoorden van de anderen ook ziet, maakt het toch een stuk leuker. Achteraf merkte ik in mijn geheugen en in mijn aantekeningen ook een dip, ergens halverwege. Ik heb vooral van het eerste en het laatste stuk veel onthouden, van het middendeel heb ik veel minder opgeslagen. Dat kan ook te maken hebben met de onderwerpen van dat moment, maar ik denk dat het vooral een concentratiekwestie is.

Wat is uw ervaring?

Mijn webinar ervaringen zijn dus wisselend. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen en mening. Hebben webinars toegevoegde waarde? Zou u Transvorm aanraden om ook webinars te organiseren? En zo ja, over welke onderwerpen? Ik hoor het graag! Ik zie de reacties graag via mailTwitter of LinkedIn. Ouderwets telefoneren mag natuurlijk ook...