22 april 2016 - Marianne Palmen

Sectorplannen administreren

Om organisaties snel van dienst te kunnen zijn, en om zelf verantwoording af te leggen, registreren we per deelnemende organisatie en per maatregel niet alleen de aangevraagde opleidingstrajecten maar ook het aantal deelnemers en het bedrag dat daarmee gemoeid is. Alle wijzigingen houden we vervolgens bij, net als de uitgekeerde voorschotten. Bovendien zijn er kolommen om de gegevens weer met het landelijke webportal SABA te vergelijken. Tot vandaag dan. 

Aan het werk!

Ogenschijnlijk werken we alleen met cijfers en aantallen en zitten we organisaties soms wat dicht op de huid als het gaat over de verantwoording. Maar in de kern gaat het natuurlijk om al die medewerkers in de zorg- en welzijnssector, om ze een opleiding te laten volgen waardoor ze aan het werk kunnen blijven. Hoe mooi is dat? En hoe ver staat dat af van onze dagdagelijkse excel-perikelen? 

Ik maak een bruggetje naar de Jheronimus Bosch-tentoonstelling. Ook die heeft de maximale capaciteit bereikt. De back-up bestaat in dit geval uit de catalogus, enkele kleinere tentoonstellingen (bijvoorbeeld aan de overkant van Transvorm in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg) of straks weer verspreid over de wereld. Bosch werkte niet voor niets aan zijn fantastische taferelen. Ruim 500 jaar later wordt hij nog steeds geroemd om zijn visionaire beeldtaal.

Fantastische kansen

Natuurlijk gaat de vergelijking wat ver, maar ik hoop stiekem dat onze inzet, en vooral die van de medewerkers die dagelijks bezig zijn met de administratieve verantwoording van de sectorplannen, tot het besef zal leiden dat er fantastische kansen tot stand zijn gebracht voor medewerkers in de zorg- en welzijnssector.