13 september 2016 - Diann de Jong

Leerzaam theater met een lach

Pluche

Al die verschillende vormen van interactie die ik tijdens dat meeleeftheater voorbij zag komen, passeerden pas weer de revue tijdens de roadshow 'Maak Werk van Jezelf'. Deze speciaal door Transvorm en Corrie Broks & Co op maat gemaakte theatershow voor alle medewerkers van Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties was te zien op twee Brabantse podia: Perron-3 in Rosmalen en Het Klavier in Kaatsheuvel. Twee in aanleg dezelfde shows, maar toch heel anders doordat een brede afspiegeling van organisaties, werkvelden en functies werd vertegenwoordigd.  Van receptioniste tot lid raad van bestuur en van helpende tot P&O-adviseur schoven aan in de pluche stoelen.

Thealeren

Een bijzonder onderdeel van deze roadshow is het regietheater. Bezoekers kunnen precies aangeven hoe ze een situatie gespeeld willen zien. Je kunt je voorstellen dat in een zaal met 200 regisseursstoelen heel wat reuring ontstaat. Hilarische situaties, maar ook ruimte voor een serieus moment. Want wees nu eerlijk: sketches waarin veranderingen binnen zorg en welzijn, jouw loopbaan en jouw werkgeluk een hoofdrol spelen, zetten je best wel aan het denken. Bij Corrie Broks & Co is deze vorm van theater maken in goede handen. Zij noemen het zelf ‘thealeren’.

Herkenbaar

Een paar reacties van de bezoekers van de twee shows wil ik jullie niet onthouden:

“Mijn collega’s en ik kijken terug op een leuke avond vol herkenbare zaken die op hilarische wijze werden uitvergroot én het probleem blootlegden.”

“Zo herkenbaar, alle situaties! De manier van ons er bij betrekken. Ik heb zo genoten!“

“Een zeer inspirerende middag, input voldoende om alert te blijven op situaties die mijzelf, maar ook mijn teams, betreffen.”

Incompany

Het is in 2017 mogelijk de roadshow incompany met uw medewerkers te delen. Interesse? Neem gerust contact op!