06 november 2017 - Judith van Dongen

Expertpanel 2.0

Gemotiveerd, betrokken en geïnteresseerd. Dat zijn ze allemaal. De leden van het Expertpanel Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn Noord-Brabant. Dat is in ieder geval mijn indruk na afloop van de eerste bijeenkomst van het expertpanel 2.0 die eind oktober 2017 plaatsvond. Ik schrijf bewust 2.0, omdat we al jaren met een expertpanel werken. Dit expertpanel bestaat uit een groepje managers en adviseurs op het gebied van HRM en HRD van bij Transvorm aangesloten organisaties. We betrekken hen bij onze arbeidsmarktinformatieproducten. Als er een nieuwe Arbeidsmarkt in Kaart of Onderwijs in Kaart wordt gemaakt, geven zij ons feedback.

Die gesprekken vinden wij, de beleidsadviseurs van Transvorm, altijd erg interessant. Ze helpen ons om keuzes te maken in de informatie die we presenteren in onze rapportages. Ook bieden deze gesprekken ons de mogelijkheid om onze ideeën te toetsen met de praktijksituatie en helpen ze ons bij het scherp krijgen van conclusies. Dat smaakt naar meer.

Breder en intensiever

We hebben de ambitie onze arbeidsmarktinformatieproducten nog beter te laten aansluiten op de behoeften van aangesloten organisaties. Daarom hebben we het initiatief genomen het expertpanel uit te breiden en intensiever in te zetten. Tijdens de eerste bijeenkomst van dit vernieuwde expertpanel hebben we met de experts gebrainstormd over allerlei zaken, van de werkwijze van het expertpanel tot wensen m.b.t. arbeidsmarktinformatie. Ook hebben we een sneak preview van een nieuw online arbeidsmarktdashboard gegeven. Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling van deze website. Op dit dashboard is actuele arbeidsmarktinformatie te vinden en kun je eenvoudig zelf interactieve grafieken vinden en maken. Dit viel in de smaak bij de aanwezige experts.

Uitdiepen

Deze eerste bijeenkomst leverde meteen al veel waardevolle ideeën op. Die nemen we zeker mee in de doorontwikkeling van onze arbeidsmarktinformatieproducten. Daarnaast blijven onze expertpanelleden vragen naar thema’s die ze verder uitgediept willen zien. Ook vond ik het gewoon erg leuk om met deze groep na te denken over arbeidsmarktvraagstukken en kennis uit te wisselen.

Tevreden, enthousiast en geïnspireerd. Zo kwam ik ’s avonds thuis na afloop van deze bijeenkomst. Je zult begrijpen dat ik uitkijk naar de volgende!

Meer weten?

Arbeidsmarkt in Kaart 2017 verschijnt eind november. Ook wordt dan het online arbeidsmarktdashboard gepresenteerd.

Wil jij ook onderdeel uitmaken van het expertpanel? Of wil je meer informatie over de Arbeidsmarkt in Kaart 2017 en het online arbeidsmarktdashboard? Neem contact op met het beleidsteam van Transvorm (Martin, Judith, en Suzanne).