12 mei 2020 - Liesbeth Verstegen

Met pensioen, mijn afscheid van de leden van Transvorm

Het is zover, ik ga met pensioen!

In 1974, alweer 46 jaar geleden, startte ik als leerling aan de Z-opleiding en begon mijn 46-jarige carrière. Sinds januari 2009 ben ik werkzaam bij Transvorm, toen nog onder leiding van Luuk Hammecher. Ik begon als medewerker Instroom en was daarbij vooral verantwoordelijk voor het opzetten van netwerken en het opbouwen van relaties in Noordoost-Brabant.

Via diverse functies groeide ik uiteindelijk, onder de bezielende leiding van Piet Verrijt, door naar strategisch adviseur in Noordoost-Brabant. Volgens mij heb ik de afgelopen jaren samen met Transvorm-leden en partners in mijn regio een mooie structuur neergezet. Het was voor mij in 2018 dan ook een goed moment om het stokje over te dragen aan Nienke Raaijmakers. De laatste 2 jaar bij Transvorm heb ik gewerkt als projectleider van projecten rondom de relatie met onderwijs, duurzame inzetbaarheid, instroom enz. Tijdens mijn laatste jaar nam ik afscheid van Piet Verrijt en trad Koen de Hond aan als directeur.

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn loopbaan bij Transvorm. Ik heb er veel geleerd, maar vooral ook gezien hoe het zorg- en welzijnslandschap in een paar jaar volledig kan veranderen. Van personeelsoverschot naar gigantische tekorten, om maar een voorbeeld te noemen. En als je dan denkt dat je alles hebt gehad… krijgen we te maken met  de coronacrisis. Zo zie je pas écht hoe veerkrachtig de zorg is. Er ontstaan in korte tijd prachtige initiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden. Ik ben ervan overtuigd dat er echt een Transvorm is van vóór en ná de coronacrisis.

Ik heb het natuurlijk van tevoren allemaal niet bedacht, maar het voelt als een goed moment om afscheid te nemen.

Ik wil Transvorm bedanken voor het vertrouwen dat ik al die jaren heb gekregen. De kansen om grote projecten op te mogen zetten, zoals het Transvorm Loopbaan Portal. Maar ook de vrijheid die ik heb gekregen in het organiseren, het regelen van bijeenkomsten, het ontwikkelen van nieuwe ideeën.

Maar het állerbelangrijkste voor mij waren de contacten met jullie: de leden en relaties van Transvorm. Ik vond het echt fantastisch om met iedereen samen te mogen werken. Zonder leden en relaties geen Transvorm. De contacten die ik heb opgebouwd, waren voor mij heel waardevol. Die contacten zorgden ervoor dat ik in staat was mijn werk goed te doen.

Ik kan niet iedereen persoonlijk bedanken, maar weet dat jullie het werk voor mij altijd de moeite waard maakten. Jullie doen ertoe, zorg en welzijn doet ertoe en alle partijen die met jullie en ons samenwerken.

Bedankt voor het vertrouwen, voor de mooie gesprekken, momenten, bijeenkomsten, vergaderingen en nog veel meer.

Ik hoop nog enige jaren actief te blijven als trainingsacteur, dus wie weet komen we elkaar op die manier nog tegen. Het gezegde is dat je na je pensioen in een zwart gat valt. Nou, ik spring graag in dat gat en laat me verrassen!