Home » Activiteiten » Bijeenkomsten » Activiteit

Workshop 'Zelf aan de slag met het verhaal achter de cijfers'

Beschrijving

Na het online college ‘Basisbeginselen verzuimcijfers en -rapportages’ en de workshop ‘Het verhaal achter de cijfers’ is het nu tijd voor actie! De deelnemers aan deze workshop groeien richting de expertstatus. In deze 'train de trainer' workshop gaat u zelf aan de slag met de cijfers en verhalen uit hun eigen organisatie. Het is de bedoeling dat u na deze dag binnen uw organisatie het verhaal achter de verzuimcijfers kunt vertellen.

Programma

U leert om zelf in gesprek te gaan met afgevaardigden van de verschillende organisatie-afdelingen. Het is de bedoeling dat u na het volgen van deze workshop zelf ‘het verhaal achter de cijfers’ kunt geven in uw eigen organisatie. Dat betekent dat u zorgdraagt voor goede rapportages op afdelingsniveau. Uiteraard krijgt u tips en voorbeelden. Aan de hand van de uitgesplitste cijfers leert u op de juiste manier het gesprek te voeren: wat zijn de do’s en de dont’s. Op deze manier leert u hoe u op de door uw gekozen frequentie verzuim écht op de agenda zet en hoe u hierover een waardevol gesprek voert; een gesprek dat een schat aan informatie oplevert en bovendien zorgt voor betrokkenheid. 

Opmerking: het is van harte aan te bevelen om eigen rapportages mee te nemen naar de workshop, uitgesplitst naar afdeling of organisatie-onderdeel. Lukt dat niet? Geen probleem, u krijgt in ieder geval enkele voorbeelden mee naar huis waarmee u aan de slag kunt. 

Over de spreker

Marieke Schurink is arbeids-, en organisatiesocioloog en directeur en eigenaar van Vernet. Mensen en organisaties verbinden is haar specialisme. Dit doet ze door mensen creatief en out of te box te laten denken, te faciliteren en te inspireren. Ze heeft veel kennis over verzuim en inzetbaarheid en is expert op het gebied van data en alalyse inzake verzuim en inzetbaarheid. Schurink spart regelmatig met klanten op strategisch niveau.

Deelnemers
Deze workshop is voor mensen die een extra stap willen zetten en zelf aan de slag willen met verzuimrapportages en de gesprekken. Niveau III: experts. Aan de workshop kunnen maximaal 8 mensen deelnemen.
Tijdstip
10:00 tot 12:00
Kosten
Deze workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met activiteitenpakket 4: duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij 'no show' of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.
Adres
Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB, Tilburg
Informatie
Anneke van Dixhoorn

Meer weten?

Anneke van Dixhoorn
Supportteam Zorg & Welzijn
M 06 213 932 84
T 088 144 40 00

Aanmelden

Bijvoorbeeld: 1234AA