Home » Activiteiten » Bijeenkomsten » Activiteit

Workshop 'Maak opbrengsten, oorzaken en kosten van verzuim en preventie inzichtelijk'

Beschrijving

U hebt het verzuimproces goed op orde, maar vraagt zich af of het nog beter kan. 
We behandelen de opbrengst van het verzuimproces: de waarde van verzuimende werknemers die is ontdekt, geregistreerd en benut. Daarbij gebruiken we Active®, het door Vernet ontwikkelde grafische instrument waarmee verzuimgegevens vanuit de optiek van waarde kunnen worden geanalyseerd. Tevens maken we een benchmark waarmee inzichtelijk wordt of u met de activering van verzuimende werknemers goed op weg bent.

Een ander onderwerp waar verbeteringsmogelijkheden liggen, is het achterhalen van de oorzaken van het verzuim. Met behulp van het risicomanagementmodel kijken deelnemers naar de manifestatie van risico’s en onderzoeken ze waar de oorzaken liggen en of deze beïnvloedbaar zijn. Deelnemers leren de integratie tussen de RI&E/PMO en het verzuim tot stand te brengen, waardoor er een levende risico-inventarisatie ontstaat. We gebruiken o.a. informatie uit de database van de grootschalige Nederlandse Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA).

U krijgt een model waarmee de bedrijfsarts het inzicht in de relatie tussen oorzaken en gevolgen kan vastleggen en rapporteren.

Over de spreker

Herman Evers ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen, inrichten en borgen van een Eigen Regiemodel op het gebied van verzuim, re-integratie, inzetbaarheid en preventie. Hij deelt zijn inzichten over nieuwe manieren van organiseren.

Deelnemers
Deze workshop is bedoeld voor experts op het gebied van verzuim, activering en inzetbaarheid. Niveau III: gevorderden
Tijdstip
09:30 tot 13:30
Kosten
Deze workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.
Adres
Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB, Tilburg
Informatie
Anneke van Dixhoorn

Meer weten?

Anneke van Dixhoorn
Supportteam Zorg & Welzijn
M 06 213 932 84
T 088 144 40 00