Home » Activiteiten » Bijeenkomsten » Activiteit

Transvorm Actueel: Voorstelling 'The Bright Side of Life' & jonge vluchtelingen begeleiden naar werk in de zorg 

Beschrijving

“…een sympathiek en indrukwekkend relaas, dat het gewicht van een vlucht invoelbaar maakt. The Bright Side of Life is een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én is tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.” – Theaterkrant ****

Tijdens deze bijeenkomst speelt Bright Richards, co-founder en artistiek leider van New Dutch Connections, de voorstelling 'The Bright Side of Life' om bij Transvorm aangesloten organisaties kennis te laten maken met nieuwkomers in Nederland.
Het doel van de voorstelling is om bewustwording te creëren onder bezoekers en om samen te kijken naar mogelijkheden voor passende stages of banen in de zorg- en welzijnssector.
 

The Bright Side of Life

'The Bright Side of Life' is een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. 'The Bright Side of Life' gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.
 
De voorstelling is een middel om aan een inclusieve samenleving te bouwen. Het gaat over de zoektocht naar hoe we samen verder moeten en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Door het bezoeken van de voorstelling ontmoet je mensen die je daarvoor nooit ontmoet hebt. De dialoog aangaan, een relatie opbouwen en verbinden. 

Bekijk de trailer van de voorstelling
 

Over New Dutch Connections en ToekomstAcademie

New Dutch Connections inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij hun talentontwikkeling. Dit doen ze o.a. door het opzetten van ToekomstAcademies door het hele land, waar nieuwkomers gerichte trainingen en workshops kunnen volgen, gesteund door vrijwilligers. De ToekomstAcademie in Tilburg speelt een belangrijke rol in deze voorstelling: de ontmoeting en verbinding met nieuwkomers, met als doel het realiseren van een inclusieve samenleving.

New Dutch Connections, ToekomstAcademie Tilburg en Transvorm nodigen u van harte uit voor 'The Bright Side of Life'.

Deelnemers
HR-managers en -adviseurs, opleidingsadviseurs, medewerkers betrokken bij de inzet van statushouders en medewerkers met als aandachtsgebied arbeidsmarktcommunicatie (alleen medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties).
Tijdstip
09:00 tot 12:00
Kosten
Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.
Adres
Nieuwe Koninklijke Harmonie
Stationsstraat 26
5038 ED, Tilburg
Informatie
Neem contact op met Monique Kuipers.

Meer weten?

Monique Kuipers
Strategisch Adviseur/projectleider
M 06 868 228 87
T 088 144 40 00

Aanmelden

Bijvoorbeeld: 1234AA