Home » Activiteiten » Bijeenkomsten » Activiteit

Transvorm Actueel: Loopbaanleren, betekenisvolle dialogen - geannuleerd

Beschrijving

Let op: deze editie van Transvorm Actueel is geannuleerd. Al aangemelde deelnemers ontvangen hierover een e-mail van Transvorm.

Loopbaanleren is de afgelopen jaren in het onderwijs stevig op de kaart gezet. Loopbaancompetenties zijn in het vmbo verplicht onderdeel van de examenprogramma’s en Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) heeft ook een prominente plek binnen ROC-opleidingen. Duizenden docenten in Nederland zijn inmiddels getraind. ‘Leren kiezen’ is het centrale thema. Hoe doe je dat? Dat geldt niet alleen voor leerlingen op het vmbo en studenten aan de ROC’s, maar eigenlijk voor iedereen. Bij LOB zijn onderwijs en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nard Kronenberg legt graag meer uit over dit fascinerende thema en laat de aanwezigen ervaren hoe waardevol en tegelijkertijd complex het is.

Leren kiezen

Tijdens de ochtend wordt het begrip Loopbaanleren toegelicht: ontstaansgeschiedenis, achtergrond, ontwikkeling en de essentie van een loopbaangesprek. Aansluitend gaan de deelnemers zelf in dialoog. Ook voor HRM is kennis maken met loopbaanleren belangrijk om aangesloten te blijven bij studenten die de organisatie binnenkomen. Én het is een aanvulling op het bestaande repertoire in het begeleiden van personeelsleden. Eigenaar worden van je keuzes, dat is waar het deze ochtend over gaat.

Nard gebruikt graag metaforen, foto’s en filmmateriaal om de theorie te ondersteunen. Zijn workshops en trainingen staan bekend als inspirerend, informatief, interactief en betekenisvol.

Over Nard Kronenberg

Nard Kronenberg is bakkerszoon, zelfstandig loopbaanadviseur en expert en trainer op het gebied van loopbaanleren. In de voormalige broodbakkerij van zijn ouders is zijn loopbaanadviesbureau Kronenberg & Collega’s gevestigd. Ambachtelijk loopbaanadvies dus. Ambacht staat voor aandacht. Aandacht voor het verhaal en de betekenis daarvan voor de ander. De loopbaan van Nard heeft zich voornamelijk in het onderwijs afgespeeld. Van docent, stagecoördinator en –begeleider, via accountmanager bij een educatieve uitgeverij tot directeur van de ICT-opleidingen van een ROC. Hij spreekt de taal van het (beroeps)onderwijs. Vanuit een stevig pedagogisch en didactisch fundament traint hij nu leidinggevenden, docenten en soms ook praktijkopleiders in het gedachtegoed van professor dr. Marinka Kuijpers, met wie hij o.a. samenwerkt in de Loopbaangroep. Zijn missie is een verschil maken door anderen een verschil te kunnen laten maken. 

Ter voorbereiding op deze editie van Transvorm Actueel is het artikel 'Studenten laten kiezen betekent niet dat ze ook leren kiezen' interessant om te lezen.

Deelnemers
HR managers, - medewerkers en -adviseurs en managers en adviseurs Opleiden van bij Transvorm aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties met de basisaansluiting.
Tijdstip
09:00 tot 12:00
Kosten
Geen.
Adres
Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB, Tilburg
Informatie
Neem contact op met Marianne Palmen.

Meer weten?

Marianne Palmen
Manager Interne Organisatie
T 088 144 40 00