Home » Activiteiten » Bijeenkomsten » Activiteit

Transvorm Actueel: Gastvrijheid, beter worden in goed zijn

Beschrijving

Gastvrijheid (hospitality) speelt in elke organisatie een belangrijke rol. Maar wat is gastvrijheid eigenlijk precies? En hoe bereik je het?

Gastvrijheid is niet alleen meer belangrijk in bijvoorbeeld de horeca, maar binnen alle soorten organisaties. Elke organisatie heeft immers bezoekers. Vanaf het moment dat een gast of cliënt over de drempel stapt, wordt de eerste en vaak belangrijkste indruk gevormd. Het contact met medewerkers is daarbij van essentieel belang. Iedere medewerker binnen uw organisatie is gastheer of -vrouw. Gastheerschap is daarmee een steeds belangrijker wordende competentie, ook (of júist) in de zorg- en welzijnssector.

Coen Schelfhorst

Coen Schelfhorst van OOKs Hospitality & Leisure neemt ons mee in zijn wereld waarin gastvrijheid centraal staat. Hoe kun je je organisatie verbeteren als het gaat om gastvrijheid? Hoe maak je van je medewerkers ambassadeurs van de gastvrijheidsfilosofie? En hoe creëren ze met hun houding en gedrag een optimale gastbeleving? Coen houdt u graag een spiegel voor en stuurt u met een aantal opbouwende en praktische tips weer naar huis.

Deelnemers
HR-managers, HR-adviseurs, opleidingsadviseurs en lijnmanagers van bij Transvorm aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties. Neemt u een collega mee? Vul dan één aanmeldformulier per persoon in.
Tijdstip
09:00 tot 12:00
Kosten
De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld en kosteloos voor bij Transvorm aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.
Adres
Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB, Tilburg
Informatie
Neem contact op met Sanne Schoolmeesters.

Meer weten?

Sanne Schoolmeesters
Strategisch Adviseur/projectleider
M 06 868 166 88
T 088 144 40 00