Home » Activiteiten » Bijeenkomsten » Activiteit

Inspiratiebijeenkomst Zonder Zorg 2020: De Verspillingsfabriek

Beschrijving

Stop de uitstroom van zorgmedewerkers!

Het actieprogramma Zonder Zorg 2020 is in volle gang. De komende maanden vinden er op allerlei fronten activiteiten plaats, om nieuwe medewerkers voor de sector Zorg en Welzijn te werven en het imago van de sector verder te versterken.

Maar dit lukt alleen als we de uitstroom uit de zorg weten te remmen. Want terwijl we werken aan een hogere instroom, staat de ‘achterdeur’ wagenwijd open. Vorig jaar verlieten in Brabant meer dan 12.000 medewerkers de sector. Mét al hun opgebouwde kennis en ervaring.

En het lijkt erop dat we het dieptepunt nog niet hebben bereikt. De afgelopen jaren is het uitstroom-percentage alleen nog maar gegroeid.

Om het tij te keren en een einde te maken aan de verspilling van kennis en talent organiseren we een Inspiratiebijeenkomst Zonder Zorg 2020 voor alle zorg- en welzijnsbestuurders in Noord-Brabant.

Doel van de bijeenkomst is om van anderen (binnen en buiten de sector) te leren hoe we het werkklimaat en de werkomgeving aantrekkelijker kunnen maken voor nieuwe én huidige medewerkers.

Bob Hutten: De Verspillingsfabriek

Tijdens de bijeenkomst vertelt Bob Hutten u het verhaal van zijn cateringbedrijf Hutten en De Verspillingsfabriek. In zijn organisatie staat (werk)geluk hoog in het vaandel en hij is in 2016 uitgeroepen tot beste werkgever van het jaar.

Vanuit zijn ervaring en visie bekijkt hij de sector Zorg en Welzijn. Hij zal daarbij vooral stil staan bij de rol en positie van de bestuurder. Want door initiatieven te nemen en leiderschap te tonen, kan een bestuurder het verschil maken.

Naast het opdoen van inspiratie, is het doel om aan het einde van de bijeenkomst een actieve werkgroep te vormen, die samen met De Verspillingsfabriek concrete voorstellen uitwerkt om de uitstroom uit de zorg te stoppen.

Programma

  • 17.00 uur: Inloop

We ontvangen u op horecaplein THETWIST met een hapje en een drankje.

  • 17.30 uur: Welkom - Piet Verrijt / Marc Veldhoven

Korte toelichting op het doel en de achtergrond van deze bijeenkomst. Ook informeren we u over de lopende acties en activiteiten vanuit het actieprogramma ZonderZorg 2020.

  • 17.40 uur: Wat is De Verspillingfabriek eigenlijk?

Jaarlijks gooien we in Nederland minstens 5 miljard euro weg aan voedsel. Vaak mankeert er eigenlijk niks aan. Bob Hutten kon dit niet langer aanzien en ging op zoek naar een oplossing om reststromen vanuit de voedingsindustrie een nieuwe nuttige bestemming te geven. De verspillingsfabriek is inmiddels een onderdeel van het cateringbedrijf Hutten, maar is ook uitgegroeid tot een kenniscentrum om verspilling van voedsel en van menselijke talenten tegen te gaan.

  • 17.50 uur: Verspilling van talent in Zorg en Welzijn - Bob Hutten

Vanuit zijn ervaring kijkt Bob Hutten naar de sector Zorg en Welzijn. Hij geeft zijn visie op de veranderingen die mogelijk zijn. Ook gaat hij in op de wijze waarop het geluk op de werkvloer kan worden verhoogd. Hij schetst daarbij ook de doorslaggevende rol die een bestuurder daarbij heeft.

  • 19.00 uur: Samenstelling werkgroep ‘Verspilling van talent’

Hoe kunnen we verder inhoud geven aan de versterking van een aantrekkelijke werkomgeving en werkklimaat in de sector?
Doel is een werkgroep te vormen die hier samen met De Verspillings-fabriek mee aan de slag gaat.

  • 19.10 uur: Napraten

Op horecaplein THETWIST serveren wij u een drankje naar keuze.

  • 19.30 uur: Einde
Deelnemers
Bestuurders van Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties. U kunt zich aanmelden vóór vrijdag 10 november 2017. Vermeld daarbij alstublieft eventuele dieetwensen in het veld 'Opmerkingen'. U ontvangt dan nog een definitieve bevestiging van uw aanmelding.
Tijdstip
17:00 tot 19:30
Kosten
Geen.
Adres
Three-Sixty
Huygensweg 10
5466 AN, Veghel
Informatie
Neem contact op met Piet Verrijt.

Meer weten?

Piet Verrijt
Directeur/bestuurder
M 06 533 101 06
T 088 144 40 00